Ook dit jaar was er weer een fotowedstrijd tijdens de open dag. Ze kwam traag op gang, weinig inzendingen, maar toen bekend werd dat de ‘tuinfotografen’ van onze tuin in de jury zaten kwamen er meer inzendingen. Daarnaast was er ook een oproep gedaan aan onze donateurs die ook zo van dahlia’s houden en die ook een mooie foto kunnen inzenden. Uiteindelijk waren er twaalf inzendingen.

De jury bestond uit onze tuinfotografen Hans Achterberg en Sinie van de Weijer. Gecomplementeerd met een creatieve donateur van de vereniging die ook  in de jury wilde plaatsnemen, Wilma Hornsveld.

Onafhankelijk van elkaar hebben zij een oordeel uitgebracht en samen met elkaar zijn zij tot het uiteindelijke juryrapport gekomen. Over de eerste prijs waren zij unaniem. Het emmertje met dahlia’s is wat onze vereniging zo typeert. Iedere zaterdag staan de emmertjes klaar voor onze donateurs. Daarbij gaan we zelf ook met mooie emmertjes naar huis met ons plukgeluk. De foto laat een mooie compositie zien.

Over de tweede prijs was wat discussie, maar de jury heeft toch gekozen voor de foto met het open hart waar onze vele en verschillende ‘tuinbewoners’ zo blij mee zijn en op de achtergrond is nog diffuus de rest van de border te zien.

De derde prijs was voor het mooie stilleven met alles in de juiste kleur en een mooi lijnenspel ,waarbij de enorme dahlia prachtig tot zijn recht komt. De dahlia thuis op de schoorsteenmantel. Toevallig is deze inzending ook van een donateur.

De prijsuitreiking werd door Wilma Hornsveld gedaan onder het voordragen van een mooi Dahlia gedicht.

Helaas waren de prijswinnaars niet aanwezig, maar hebben we wel op de eerste onderhoudsavond de volgende dag de eerste prijs kunnen uitreiken aan Maud van den Bosch. De andere prijzen zijn inmiddels ook bij de prijswinnaars terecht gekomen, Gerian Dijkhuizen tweede prijs en Akke Holsteijn de derde. De drie te winnen prijzen waren beschikbaar gesteld door Wilma Hornsveld , een mooie keramieken vaas, schaal en knijpvaasje.