De zomervakantie komt eraan en we gaan een heerlijk zomer-shirt maken. Misschien wil jij een vrolijk Hippie Shirt maken of misschien wil je met textielkrijt jouw eigen boodschap op je shirt zetten. Het kan allebei.

PIMP je t-shirt…

Neem je eigen t-shirt mee, want dat kunnen wij niet voor jullie regelen, omdat we jullie maten niet weten. Het mag gewoon een oud shirt zijn. Als je met textielkrijt wilt tekenen, mag je shirt elke kleur zijn. En neem een wit t-shirt voor een Hippie Shirt.

De textielverf heeft even tijd nodig om zich goed aan de stof te hechten. Daarom hebben we een heel interessant pauze programma opgesteld

… en kom de bijen bekijken

Imker Yvon van de dahliavereniging komt iets vertellen over de honingbij. Yvon had vorig jaar twee bijenkasten staan op het terrein, maar helaas heeft één bijenvolk de winter niet overleefd. De kans is groot dat er dit jaar weer een bijenvolk bij komt: een afsplitsing van de bijen uit kast 1.

Hoe praten bijen met elkaar?

Luister naar de verhalen van Yvon over hoe je een koningin kan herkennen. Hoeveel honing gemaakt wordt door de bijen. Hoe ze de winter doorkomen. Wat bijen eten. Hoe ze praten. Je mag ook alles vragen wat je wilt weten over deze nuttige beestjes. In onze vlindertuin kan je zien hoe druk ze bezig zijn met honing verzamelen.

Wanneer?

Woensdagmiddag van 14:30 tot 16:00 uur

Waar?

Clubhuis dahliavereniging Leusderkwartier, Bonairelaan 2.

Voor wie?

Voor iedereen van 6 tot 100 uit Amersfoort Zuid.

Opgeven?

Het is niet verplicht, maar er is maximaal plaats voor 10 personen, en als je je opgeeft, ben je verzekerd van een plaatsje in de workshop.

Wat moet je meenemen?

Je eigen oude shirt of bloes. Liefst niet gewassen met wasverzachter. Doe oude kleding aan. Als je zelf een schort hebt, mag je dat meenemen.

Toegang gratis dankzij het Buurtbudget