Onze dahlia’s gaan on tour deze zomer!

Bij het snijden van de dahlia’s voor onze donateurs blijven aan het eind van de ochtend meestal wat bloemen over. De vrijwilligers die de dahlia’s snijden kunnen een boeketje meenemen naar huis, maar deze zomer willen de leden van de snijcommissie ook andere mensen uit de buurt verrassen met zo’n bosje dahlia’s. We maken daarmee hopelijk veel mensen blij en promoten de prachtige dahlia. Op de website komt een foto met een kort berichtje waar de Dahlia’s on tour die week terecht gekomen zijn.   

Deze week zijn er nog veel te weinig bloemen om onze donateurs een redelijk bosje te kunnen meegeven. Maar de bloemen die al bloeiden, moesten wel weggesneden worden om de bloei te bevorderen.

Daar hebben we gelijk het eerste boeket Dahlia’s on tour van gemaakt.

Dit is bezorgd bij bakker Frans Mekking, die vorige week – na 60 jaar! –  zijn bakkerij aan de Leusderweg heeft gesloten.
De Dahliavereniging kocht de broodjes voor de open dag altijd bij Frans Mekking  en ook veel leden en donateurs waren er vaste klant. We hopen dat Frans en zijn vrouw kunnen genieten van de vrije tijd die ze nu gaan krijgen. En van de dahlia’s natuurlijk.

Jannette Klaver, tuincommissie