Het is begin juni 2020 en we zijn verblijd met een aantal regenachtige dagen. Dat werd hoog tijd, want zelfs het onkruid begon te verdorren en de aardbeien hingen dof en zompig aan de planten.

De moestuintjes op het terrein van de dahliavereniging staan er prima bij. We koekeloeren gewoon eens even bij iedereen in het tuintje op zoek naar mooie gewassen.

Bij sommige mensen staan de tuinbonen net in bloei en bij anderen kunnen ze al geoogst worden. De bonen hierboven waren eind vorig jaar gezaaid en hadden overwinterd in een koud kasje. Loont de moeite, zo te zien!

Vele stijlen van tuinieren

Het biologisch verbouwen geeft een meerwaarde aan de groente. Daar zijn alle moestuiners het over eens op ons terrein. We gebruiken geen kunstmatige pesticides of kunstmest. Vervolgens gaat iedere moestuinder aan de slag op haar of zijn eigen manier.

Water voor de beestjes

Als het erg droog is, dan hebben de insecten, vogels en egeltjes veel baat bij wat drinkwater. Er zijn zelfs padden op de tuin, die wonen in de diepe put waar de drinkwateraansluiting zich bevindt.

Klein vijvertje