De knollen zitten al weer een poosje onder de donkere aarde. Maar dat was niet hoe ik ze ontving.

Wat ik zo leuk vind van dahlia’s bestellen per post is, dat je al blij wordt van  die mooie bloem die nog niet eens in je grond zit of ergens in je schuur ligt.

Op  je computer kan je je al verlekkeren aan mooie kleuren en halverwege januari al plezier beleven aan die dahlia die je in augustus gaat snijden. En dan wanneer je eigenlijk niet meer aan de dahlia’s denkt, wordt je pakketje bezorgd.

Dit jaar zeker een pretpakket. Zo in eerste instantie verwacht je niet dat in die mooie roze doos, donkere droge knollen zitten. En de verrassing wordt nog groter, als de doos wordt uitgepakt. Het is een klein feestje, kleurrijk en delicaat. En het heeft dan zeker  ook iets weg van een aankoop bij Hunkemöller. Maar het is toch echt de knollenbestelling van de dames van Fam uit Lisse.

Bij iedere knol zit een kleurige afbeelding van wat er te verwachten is in de zomer. En als kers op de taart nog een sfeervolle catalogus.

Of zoals ze het zelf noemen een lookbook full of inspiration.

Zo mooi en kleurrijk het ontvangen pakket was, zo droog en donker ziet nu de strook grond eruit waar ze al in zitten. Maar vast en zeker word ik deze zomer opnieuw verrast met mooie grote dinnerplate dahlia’s uit het pakketje.