WAAROVER SPRAKEN ZIJ….?

LENTE, EINDE WINTERSLAAP…..

Veel leden met lentekriebels zijn weer gesignaleerd op de tuin: de moestuinders komen om te zaaien en ook nog te oogsten. Spruiten bijvoorbeeld. Die staan er in sommige tuintjes prachtig bij. Ook de rabarber gaat nu hard.

De frambozen lopen uit en hier en daar doet het groen van  radijsjes dappere pogingen om de kou ’s nachts te weerstaan.

In de dahliatuinen is het grote wachten op het frezen van de grond. Pas daarna, op zaterdag 23 april om precies te zijn, zullen de donateurstuinen weer ingepoot worden met voor een deel weer nieuwe knollen.

Dit jaar vragen we de leden weer te helpen. Het is de afgelopen jaren niet gelukt om met elkaar de knollen te poten in verband met corona, maar nu zal er weer in verschillende shifts gewerkt kunnen worden onder de bezielende leiding van de tuincommissie.

Tussendoor is het gezellig koffiedrinken op het terras bij het clubhuis. We hebben ook wat ‘klusjes’ gezocht om aan leden te vragen die zaterdag te willen doen als er voldoende poters zijn. Zo komt de vereniging langzaam uit haar winterslaap.

Het hek aan de Bonairelaan gaat door de Gemeente gerepareerd worden en ook het clubhuis heeft een gerenoveerde keuken dankzij de inspanningen van Ben en Mario. Op de stoeltjes liggen fleurige nieuwe kussens en ook voor buiten zijn er (schone) kussens in een plastic zak in het clubhuis. Graag na gebruik ’s-avonds weer binnen leggen.

Het is misschien even zoeken naar de koffie, maar die zit nu in een rolkast links van de koelkast.

Verder hebben we een aantal nieuwe leden bij de moestuinen en de dahliatuinen begroet. De donateurs stromen ook toe: het zijn er nu 81! We hopen natuurlijk op een mooi bloeiseizoen om voor al die mensen op zaterdag een mooie bos te kunnen snijden.

Voor 1 mei willen we graag overtollige rommel uit de groentetuinen en achter het clubhuis/witte schuurtje verwijderd hebben zodat we een opgeruimd seizoen kunnen starten. We vragen de leden hun medewerking hiervoor. Iedereen heeft een mail hierover van onze voorzitter Max de Veer gekregen. 

Voor de agenda:

  • INPOTEN DONATEURSTUINEN: zaterdag 23 april
  • KNOLLENVERKOOP LEDEN: zaterdag 30 april
  • ALV: ZATERDAG 9 JULI, zo mogelijk op het grote terras
  • OPEN DAG: zondag 4 september
  • GLUREN BIJ DE BUREN zondag 3 juli.

Houd de mail dus in de gaten voor meer informatie de komende tijd.

Tot slot: het clubhuis. We zoeken nog leden die een maand het clubhuis willen bijhouden. Dit betekent:

  • Voorraden koffie/thee enz. aanvullen (bon in de bus bij Ben Winters van het Wooncollege)
  • Wc schoonmaken
  • Stofzuigen
  • Was meenemen

Voor de maanden augustus, september en oktober hebben we nog niemand. Het zou fijn zijn om die taken ook te kunnen schrappen van bestuursleden/tuincie die in het seizoen hun handen vol hebben. Meld je aan bij geriandijkhuizen@gmail.com

Vast hartelijk dank. Tot ziens op de tuin.

Namens bestuur en tuincommissie,

Gerian Dijkhuizen

secretaris DVL