WAAROVER SPRAKEN ZIJ…. ?

DE WINTER KOMT ERAAN….rooien knollen donateurstuin 

We willen het niet maar het gaat gebeuren…..het rooien van de knollen is echt aanstaande. Het liefst voordat Koning Winter zijn ijskoude adem over de tuin laat knallen. Dit jaar doen we dat op 13 november in drie shifts. Iedereen heeft er een mail over gekregen van voorzitter Max. Na de shift is er koffie en wat lekkers en gaat de volgende ploeg aan de gang. Zo hopen we op een veilige (Corona) en een vereniging samenbindende activiteit elkaar te zien op de tuinen.

Snertmoment

Het snertmoment is op 27 november a.s. op het terras bij het clubhuis. Zie verder op deze site het uitgebreide bericht. Tijd: 16.00-18.00 uur. Hartelijk welkom!

Corona

We blijven voorzichtig nu de besmettingen weer oplopen. Niet met teveel tegelijk in het clubhuis, nog even de papieren bekers en 1,5 meter afstand.

Clubhuis

Dank aan de leden die de afgelopen maanden de zorg deelden met betrekking tot het clubhuis: schoonmaak, voorraad aanvullen enz. Dus dank je wel: Hanneke, Els en Bernadette. Het was heel fijn dat jullie dit wilden doen.

Vlindertuinen en ‘de Ruigte’

We danken de leden van de vlindertuinencommissie die er dit jaar voor hebben gezorgd dat de drie vlindertuinen zo heel mooi bloeiden! Ook voor volgend jaar zijn er al weer plannen. Zo gaat, nu we geen bijen meer hebben, het stuk vlindertuin op die plek ‘de Ruigte’ heten. We laten de natuur (een klein beetje gecontroleerd) zijn gang gaan. Er komt ook een egelhuisje. Egels eten slakken en als we iets teveel hadden dit seizoen……

Tuincommissie: afscheid van Berend

Na jaren van intensief werken in de tuincommissie en leidend in veel mooie initiatieven moeten we helaas afscheid nemen van Berend Wieringa. Dank voor al je werk Berend! We gaan je missen en zeker ook je kennis van zaken, maar begrijpen dat je je gezondheid nu prioriteit moet geven.

Lege tuintjes….

Zo zijn er nu opeens vier lege dahliatuinen en twee halve moestuinen vrij. Dat zal de mensen op de wachtlijst plezier doen! Binnenkort krijgen zij bericht hierover.

Snijcommissie

Ook danken wij alle leden van de snijcommissie voor al het werk dit afgelopen seizoen. Een prachtige ploeg sneed elke zaterdag de mooiste bloemen voor de ongeveer zestig donateurs (we hebben er rond de tachtig en een enorme wachtlijst!) die gemiddeld langskwamen. Dank ook aan de coördinatie van Jannette en Hans.

Licht op het Sabapad

Naar aanleiding van enkele vervelende incidenten heeft onze voorzitter Max het initiatief genomen om in samenwerking met het Wooncollege bij de Gemeente verlichting op het Sabapad aan te vragen. Het is er, zeker in de wintermaanden, te donker voor wandelaars, fietsers en ook voor onze leden die van en naar de tuin komen via deze weg. 

Tot ziens op de tuin, bij het rooien, het snertmoment of gewoon op de Leusderweg, namens bestuur en tuincommissie.

Gerian Dijkhuizen
secretaris DVL