WAAROVER SPRAKEN ZIJ ….?

Op donderdag 27 oktober kwamen bestuur en tuincommissie weer bij elkaar. Het was een zonnige dag en ook de avond was nog vrij warm zodat we de kachels in het clubhuis niet hoefden aan te steken.

Hoewel de temperatuur af en toe nog een heerlijke zomerse waarde bereikt, tekent de herfst zich al volop af in onze tuinen. De meeste bloemen zijn al weg, bramen zijn uitgebloeid, bladeren bedekken de bodem en de vogels scharrelen hun laatste zaadjes en besjes bij elkaar voor ze wegtrekken. Of blijven natuurlijk, want er is nog genoeg te eten in de tuinen.

Foto: Gerian Dijkhuizen Bomen uit Klein Zwitserland

En….de egel is welkom in zijn egelhuisje! Dit laatste is door Mario ergens in de tuin neergezet in de hoop op…..bewoning. Egels eten onder andere slakken, dus dat zou ons goed uitkomen als er een nieuwe bewoner intrekt.

Hoe mooi de herfst ook op onze tuinen kan zijn zullen we binnenkort vast weer meemaken. De bomen rondom zijn altijd zo prachtig gekleurd.

Rooien

Op zaterdag 12 november gaan we de knollen weer uit de grond halen. Let op de mailbox want dit is een traditionele bezigheid waarbij de leden een gezellige en nuttige ochtend kunnen beleven. Er komen twee shifts: een om 9.00 uur en een om 10.30 uur. Onder leiding van de tuincommissie worden de knollen eventueel gesplitst en dan goed gesorteerd in de kratten gedaan. Dit jaar gaan die kratten meteen in de bunker. Er is nu een goede ontvochtiger, dus dat komt goed.

Hét ‘snertmoment’

En ja…dan is het echt gebeurd…dan sluiten we helaas dit bloeiseizoen ook weer af. Maar we doen dat in gezelligheid met elkaar: met erwtensoep, een drankje en een hapje op zondag 13 november van 16.00 tot 18.00 uur in het clubhuis. Voorzitter Max geeft dan weer een kleine seizoensterugblik en we heffen het glas op een mooi nieuw dahliajaar in 2023.

Foto: Gerian Dijkhuizen Paddenstoelen uit het grasveld tegenover de flats

Wachtlijsten – ruilingen – evalueren

Op dit moment zijn er drie opzeggingen van dahliatuinen en één moestuin. Op de wachtlijst voor dahliatuinen staan vier mensen, voor de moestuinen in totaal 33 mensen waarvan tien leden van de DVL (die laatste komen hoger op de wachtlijst). Vier leden willen graag ruilen van dahliatuin.

In januari gaan we alles indelen wat betreft de nieuwe leden en gaan we ook een evaluatie plannen met de nieuwe leden van het seizoen 2022, zoals afgesproken op de ALV dit jaar. Te denken valt dan aan: hoe bevalt het werken in een dahlia- of moestuin? Is er advies/hulp nodig?

Het gereedschapshok en mesjes uit de tuinen

Leden van de DVL mogen alle gereedschap gebruiken dat in het achterste hok staat. Echter gebeurt het nog wel eens dat gereedschap niet goed wordt schoongemaakt en niet goed teruggehangen wordt. Graag aandacht hiervoor. Ook missen we twee nieuw gekochte snoeischaren. Dat is jammer want ze zijn regelmatig nodig omdat de tuincommissie tussendoor ook nog snoeit.

Met de open dag hebben we alle snijmesjes uit de tuinen gehaald. Dit mede in verband met de veiligheid voor kinderen. De mesjes liggen op de grote tafel in de hoek van het clubhuis. Zoek je eigen mesje er svp even uit.  

Foto: Gerian Dijkhuizen Bomen uit Klein Zwitserland

Bestuursleden gevraagd

Nogmaals doen we een beroep op de leden om zich aan te melden voor twee vacatures in het bestuur van de DVL. Die van secretaris en voorzitter komen rond de ALV van 2023 vacant. We zullen ervoor zorgen dat niet allebei de bestuursleden tegelijk aftreden maar dat er een goede overdracht/inwerkperiode plaatsvindt.

Het zou fijn zijn als we 2023 in kunnen gaan met twee kandidaat bestuursleden! Alle informatie bij Max de Veer (voorzitter) of Gerian Dijkhuizen (secretaris)

Voor nu een warme groet en tot ziens bij het rooi- en/of snertgebeuren!

Gerian Dijkhuizen

secretaris DVL