3X De mooiste Dahlia Corso’s

We kunnen er super van genieten: de tuin helemaal vol met prachtige dahlia’s in vele kleuren. En zeker dit jaar bloeien ze volop! In augustus en september wordt er elders in het land een heleboel met de  bloemen gedaan. Imposante praalwagens worden versierd met miljoenen dahlia’s en strijden met elkaar om de eerste prijs.

Corso Sint Jansklooster

Deze maand nog, 15 en 16 augustus, vindt het corso plaats in Sint Jans Klooster. Een plaats gelegen tussen Meppel en Emmeloord. Op vrijdag trekken de wagens ’s-middags en ’s-avonds aan je voorbij. En op zaterdag kan je de creaties van dichtbij bekijken tijdens het Corsofestival.

Corso St.Jansklooster

Corso Zundert

In het eerste weekend van september rijden de wagens bedekt  met dahlia’s door de straten van Zundert, net onder de rook van Breda, in Noord-Brabant. Dit jaar is dat zondag 1 september. Het corso van Zundert is het grootste corso ter wereld. En dat allemaal liefdewerk-oud papier.

praalwagen bloemencorso
Corso Zundert

Bloemencorso Lichtenvoorde

Iedere tweede zondag van september laten de Lichtenvoordenaren zien wat ze kunnen. Wagens met  namen als Big Beauties, Rioolrat en Chocolade zijn te bewonderen in de plaats in de Achterhoek. Zondag 8 september is de dag dat de pronkwagens door Lichtenvoorde rijden, versierd met meer dan vier miljoen dahlia’s.

praalwagen bloemencorso
Bloemencorso Lichtenvoorde