Cadeautjes en vogelvoederhuisjes

Wil en Karin van der Last zijn schoonmoeder en schoondochter die allebei een kraam bemensen met leuke creatieve cadeautjes.

Karin legt zich toe op kraamcadeautjes: luiertaarten, slabbetjes kinderspelletjes en puzzels.

Een creatief gezin

De familie van de Last zit nooit stil. Vroeger legde Wil van de Last zich toe op 3-D platen van het werk van Anton Pieck. Door secuur snijden en laag-op-laag verlijmen verkreeg ze driedimensionale effecten in de normaal gesproken platte platen. Dit deed ze met veel plezier en gaf meerdere avonden per week les in de technieken.

Tegenwoordig is haar aandacht verschoven naar handwerken en voornamelijk haken. Ze haakt van kleine sleutelhangers tot grote projecten zoals complete dekens. Eigenlijk wil ze dat haar handen nooit stil zitten en altijd wat te doen hebben.

Haar echtgenoot is van hetzelfde slag. Hij maakt met veel plezier vogelvoederhuisjes. Bij de Kringloop haalt hij tweedehandsbestek dat hij gaat ombuigen. Vervolgens plaatst hij de vorken onder het afdakje van zijn vogelhuisje. Aan de punten van de vorken kan je een appel spiezen, vetbollen of slingers met ongebrande pinda’s aan hangen.

Het andere voederhuisje heeft een flessenstandaard. In de fles zit vogelzaad dat in een opvangbakje terecht komt. Als de vogels van het zaad eten, dan zakt er steeds nieuw vogelzaad naar beneden.