Deze week zijn de bloemen voor Harm die wekelijks met zijn koffiebus op diverse plaatsen in Amersfoort te vinden is. ( Dinsdags op Neptunusplein van 10:00 -17:00; Donderdag op Emiclaer van 9.00-13.00 en Vrijdags op Euterpeplein van 10:00-17-00 ) Net als de dahliavereniging is de ontmoeting belangrijk en zijn mensen welkom voor een praatje onder het genot van een kopje koffie of thee met allerlei lekkere dingen. Mensen kunnen doneren wat ze zelf ervoor willen/kunnen geven. Het is een gastvrije en liefdevolle plek. Harm schrijft daar zelf over:

“De Koffiebus is een 10 meter lange, omgebouwde Amerikaanse kampeerbus. Vanaf Burendag 22 september 2018 doet hij dienst als ontmoetingsplaats voor verschillende wijken in Amersfoort. Elke dinsdag tot en met vrijdag staat de bus op verschillende plekken in de stad waar koffie, maar vooral aandacht wordt geschonken. Mijn naam is Harm Messink en ik mag als kartrekker van De Koffiebus dit mooie werk coördineren.

De Koffiebus is een plek waar je elkaar zonder verplichtingen kan treffen en waar je elkaar als buren leert kennen. We profileren ons als buurtinitiatief om drempels van zorg, gemeente of kerk te slechten. Dit sociaal maatschappelijke accent wordt vorm gegeven doordat we tevens de rol van sociale VVV op ons nemen. Deze opzet wérkt! We mogen vanaf de start wekelijks minimaal 50 bezoekers voorzien van koffie en aandacht. En inmiddels met meer dan 150 vrijwilligers; schenkers, bakkers, soepmakers, chauffeurs, Technische Dienst, bestuur… Tot slot wil ik u heel hartelijk bedanken voor de schitterende bos Dahlia’s die ik via Ine Tuerlings in ontvangst mocht nemen. Hartverwarmend!”

Ik zou zeggen: kom eens langs, ze hebben ook heerlijke taarten!!!

Hartelijke groet,

Ine Tuerlings