Er lopen onvermoede creatieve talenten rond op onze vereniging en op zondag 1 september kunnen we bij stand nummer 8 kennis maken met het creatieve werk van enkele van hen.

  • schrijfster Gerian Dijkhuizen met haar verhalenbundelZondag Rustdag
  • schilderes Iet Bos met aquarellen
  • naaldkunstenares Margreet Oosterhuis met quilts en textiele vazen
  • tekenaar Floris Verhoef met pentekeningen van Amersfoort in kaartvorm

Zoals de zon de bloemen kleurt, zo kleurt de kunst het leven.

Sir John Lubbock

Gerian Dijkhuizen

boek cover Zondag Rustdag
Exclusief verkrijgbaar
op de Creatieve Markt!

Gerian Dijkhuizen heeft verschillende boeken op haar naam staan: Allemaal acteurs (non fictie,1997), Zondag Rustdag (verhalenbundel, 2007) en Leger van Distels (roman, 2016).

Observeren van mensen en situaties is haar vak als supervisor in de gezondheidszorg en dit vinden we met liefde terug in haar verhalen: spannend, ontroerend, griezelig…

Iet Bos

aquarel van boom

Iet Bos is geen onbekende, aangezien ze al jarenlang de schildersclub van de vereniging onder haar inspirerende hoede heeft. Vorig jaar mochten we al genieten van de aquarellen bij haar mini-tentoonstelling tijdens de afsluiting van het dahliaseizoen in clubhuis Dahliazicht.

Deze keer mogen we een nieuwe selectie zien en Iet geeft ook nog een (gratis) workshop aquarelleren.


Margreet Oosterhuis

Haar passie zijn textiele werkvormen. Margreet Oosterhuis kan er uren over kletsen en nog niet uitgepraat raken. Op de Open Dag zal ze diverse quilts tentoonstellen: een aantal wandkleden, maar ook kleinere zogenaamde ‘kerst-quilts’.

Haar textiele vazen zijn heuse eye-catchers. Je kan er echt bloemen in zetten!

Truuk: de textiele vaas zet je om een glazen pot of vaasje heen.

Floris Verhoef

pentekening Amersfoort

Prachtige pentekeningen van Amersfoortse stadsgezichten in de herkenbare ‘Floris stijl’: gestileerd realistisch met oog voor speciale details. Te koop als ansichtkaart.