Waarover spraken zij…

Het bestuur en de tuincommissie kwamen op 31 augustus weer bij elkaar op het inmiddels afgekoelde terras van de dahliavereniging.

De tuinen…wat was het heet en droog

Bestuur en tuincommissie liepen gezamenlijk op 31 augustus het schouwrondje door de tuinen en zagen de gevolgen van de grote droogte en hitte van de afgelopen weken in augustus. De hittegolf van 18 dagen had ook zijn sporen nagelaten op onze tuinen…en toch…viel het uiteindelijk mee…als je rekent dat er ook nog vakantie gevierd is. Alleen bij de tuinen waar het onkruid echt te hoog stond (en daar hebben de buren ook last van!) stonden we wat langer stil. Deze tuinleden krijgen een mail met het dringende verzoek het onkruid weg te halen. 

Afscheid van penningmeester Hans Achterberg

Gelukkig konden we coronaproof voltallig weer vergaderen op het terras. Het werd een bijzonder samenzijn: de laatste Bestuursvergadering van onze penningmeester Hans Achterberg. Hij bracht een lekkere traktatie mee en bedankte voor de samenwerking van de afgelopen jaren. Ook wij stonden even stil bij 11 jaar penningmeesterschap! Een hele tijd waarin Hans nooit zijn geduld verloor, alles tot in de puntjes altijd op orde had (ondanks soms achterblijvende betalingen van leden, waar hij met een ‘lange adem’ steeds weer achteraan ging) en altijd een uiterst vriendelijke uitstraling. 

Hans deed behalve de financiën, ook de hele administratie (en dat blijft hij doen!!) van de donateurs en de coördinatie van de snijochtenden op zaterdag (dat blijft hij ook doen, samen met Jannette van de tuincie). Ook deed Hans altijd de aanvragen voor de buurtbudgetten. Formulieren invullen en maar weer hopen dat we het geld voor onder andere workshops en Open Dagen krijgen. Dat is hem altijd gelukt overigens!! Voorwaar een heel pakket aan taken! We gaan hem hiervoor op de ALV van 6 september aanstaande op gepaste wijze bedanken! 

Dahlia(foto)van het jaar en Burendag op 26 september

Het is nog steeds mogelijk om een foto in te zenden voor de wedstrijd. Zie voor verdere informatie de  posters op de ramen van het clubhuis.

Inmiddels heeft verenigingslid Margreet Oosterhuis 3 heel mooie prijzen ter beschikking gesteld waarvoor onze dank!! 

De prijsuitreiking zal zijn op Burendag 2020: zaterdag 26 september om 13.30 uur op het grote terras.

Voorafgaand hieraan zullen we boeketten dahlia’s verkopen van 11.00-13.00 uur. Deze activiteit komt in plaats van de Open Dag die dit jaar helaas niet kan doorgaan. 

Algemene Ledenvergadering, 5 september

Inmiddels hebben zich 15 leden aangemeld voor de (uitgestelde) ALV op zaterdag 5 september. Die vindt plaats op het grote terras. We begroeten dan ook de nieuwe penningmeester Ben Winters

STRUINEN IN DE TUINEN, 6 september

We kregen het bericht van STRUINEN IN DE TUINEN dat we erbij zijn! De particuliere tuinen vallen helaas af door de Coronabeperkingen, maar bij onze vereniging is op het grote terras wel een optreden mogelijk. We gaan om 12:00 uur, 13:30 en 14:15 uur luisteren naar ACOUSTIC GARDENMUSIC, een tribute to Chaka Khan door Lucette Snellenburg.  Lucette & Herman brengen akoestische livemuziek voor iedere gelegenheid. Met een uitgebreid repertoire in verschillende genres (easy-listening, pop, soul & jazz) brengen zij de mooiste liedjes van alle tijden en spelen ze graag in op de sfeer en het gezelschap! De prachtige zang van Lucette en het sublieme gitaarspel van Herman zorgen voor een heerlijke relaxte en intieme sfeer.

 Er is plaats voor maximaal 25 personen en vol is vol…..laten we met elkaar goed op de 1,5 meter letten!

Doen we dat niet en komt er een boa langs: 4000 euro boete voor de DVL! 

Gelukkig hebben we dus nog een paar leuke activiteiten dit jaar. Geniet ervan en volgend jaar is het hopelijk weer het nieuwe oude normaal en kunnen we uitzien naar onze nu zo gemiste OPEN DAG! Ondertussen tot ziens op de tuin en…vergeet het groentetafeltje niet bij het clubhuis. Hier leggen de moestuiniers hun ‘overtollige’ groentes neer voor andere leden. Eet smakelijk!!

Hartelijke groet, mede namens bestuur en tuincommissie 

Gerian Dijkhuizen
secretaris DVL