Waarover spraken zij …….?

Op 22 februari kwam het bestuur weer bij elkaar voor de maandelijkse bespreking. De bestuursleden zitten nog steeds niet echt bij elkaar aan de tafel, maar met ZOOM komt het wel redelijk in de buurt.

Sneeuw, ijs en toen kwam de zon…….

Deze winter zijn de knollen gelukkig goed gedroogd in ons clubhuis. Mede dankzij de dagelijkse zorg van Gerrit. De bunker krijgt een ontvochtiger, zodat volgend jaar, de knollen daar weer kunnen overwinteren. Daartoe is een sleuf gegraven door Gerrit en Mario en komt er vanuit het clubhuis een elektrische kabel, door de sleuf naar de bunker.

Na een week van sneeuw en ijs (prachtige plaatjes op de tuin van Jannette!), kwam de zon ons laten zien dat ze er nog wel degelijk was.

En we hebben haar nodig, want de dagen komen toch echt naderbij, dat wij weer aanstalten gaan maken om eerst de grond weer eens goed klaar te stomen voor onze knollen.

Grondwerkzaamheden

Gerrit Paarlberg heeft met 300 kilo een goede slag geslagen door kalk, organisch biologische bodemverbeteraar en mestkorrels in te slaan. En dat allemaal in de achterbak van zijn auto!

Rond 20 maart gaat de tuincommissie hiermee aan het werk, door het op de tuin uit te strooien. Ook de leden krijgen kalk en mestkorrels voor hun tuintjes. Daar volgt nog  bericht over te zijner tijd.

foto Gerian Dijkhuizen

Corona en de onzekerheden van dit jaar…

Op dit moment kunnen we nog niet anticiperen op wat de komende tijd mogelijk is op onze tuinen. Voorlopig is het clubhuis alleen toegankelijk voor de sleutel van het gereedschapshok en is het nog niet de bedoeling om koffie en thee te maken. Er mag ook maar één persoon tegelijk in het clubhuis aanwezig zijn.

Gaat de Open Dag door? We hopen het echt…..maar weten het niet. De datum is verplaatst:

OPEN DAG DVL is nu op ZONDAG 29 AUGUSTUS 2021

Ook de ALV is verzet. Doen we die normaal in maart nu hebben we die later gepland. En dan wel weer op het grote terras. Dat is vorig jaar goed bevallen en is veilig te organiseren. Maar of er dan weer 30 mensen mogen komen…..we weten het niet.

ALV is nu op ZATERDAG 3 JULI 2021

Ook de workshops moeten we even afwachten….kan het? Kan het niet? Ik val in herhaling: we weten het niet.

Alle tuinen verhuurd

Net als vorig jaar zijn alle dahlia- en moestuinen verhuurd. We hebben een wachtlijst voor beiden. Voor dit jaar begroeten we ook weer wat nieuwe leden en hopen dat ze het binnen onze vereniging naar hun zin zullen hebben.

Dát ze gaan bloeien dát is wel zeker: we kunnen niet wachten om ze in de grond te zetten: onze dahlia’s! Ook dit jaar zal de tuincommissie deze klus klaren zonder de leden. Het is niet anders: we kunnen het niet veilig genoeg doen.

Hopelijk komen jullie deze dagen al op de tuin genieten want de voorjaarsbloemen in en rond de vlindertuinen schieten de grond uit.

Geniet ervan en houd 1,5 meter afstand. Dan blijft het gezellig op de tuin.

Een hartelijke voorjaarsgroet,

Namens Bestuur en tuincommissie
Gerian Dijkhuizen
secretaris DVL