Waarover spraken zij……?

Ook in januari kwamen Bestuur en tuincie weer bij elkaar voor hun maandelijkse bespreking. Ook dit keer gebeurde dat weer digitaal via ZOOM.

Condoleances

Allereerst stonden we stil bij het onverwacht overlijden van Loes de Veer, echtgenote van onze voorzitter Max. Onze condoleances, mede namens alle leden, zijn in de vorm van een mooi bloemstuk bij Max thuis bezorgd.

Overwinteren van de knollen

Verder spraken we over de knollen die vanwege de te natte bunker nu in het clubhuis opgeslagen zijn. Gerrit houdt elke dag de conditie van de knollen bij en af en toe moet het kacheltje aan. De bunker is echt niet meer geschikt om knollen in op te bergen. We denken na over een verbeterplan, onder andere door een elektriciteitskabel aan te leggen naar de bunker.

foto Gerian Dijkhuizen

Inplanten van de knollen in coronatijd

Helaas ziet het er naar uit dat dit jaar opnieuw het inplanten van de knollen door de tuincommissie gaat plaatsvinden. De situatie rondom Corona is, ondanks dat er vaccinaties aankomen, nog lang niet veilig genoeg om met veel mensen in de tuin te gaan werken.

Ook het clubhuis blijft nog even dicht. Je kunt er wel in om de sleutel van het gereedschapshok te pakken natuurlijk.

Vlindertuinen vol met bolletjes

foto Gerian Dijkhuizen

De Vlindertuincommissie heeft, her en der in de vlindertuinen, veel bolletjes geplant en we kijken er naar uit dat er weer iets gaat bloeien op de tuin.

Vooruitkijken

Laten we hopen dat er in de tweede helft van dit jaar toch nog wat activiteiten mogelijk zijn. Het buurtbudget is in ieder geval al aangevraagd voor de open dag (gepland op zondag 5 september) en voor de diverse workshops .

We vertrouwen erop dat er betere tijden komen, dat onze dahlia’s ook dit jaar weer veel plezier mogen geven en dat we elkaar weer gezellig kunnen ontmoeten op onze tuinen.

Hartelijke groet, 

Namens Bestuur en tuincommissie
Gerian Dijkhuizen
secretaris DVL