WAAROVER SPRAKEN ZIJ……..?

Op 27 mei kwamen bestuur en tuincommissie weer bij elkaar via zoom.

Knollen

Tevreden keken we terug op de inplant en verkoop van de knollen. Op het moment van dit schrijven komen de knollen aardig op en is er veel zonneschijn op de tuin. Na een regenachtige periode, is dat ook echt de warmte die wij en onze bloemen en groenten verdienen.

Alles is weliswaar wat later dan in een ander jaar, maar die groeispurt komt er dan nu ook wel echt aan. Gerrit heeft, omdat onze nieuwe knollen wat klein leken dit jaar, nog een heel aantal knollen, die overbleven van de ledenverkoop, extra geplant in de donateurstuin.

De tuincommissie gaat binnenkort de netten weer spannen in de donateurstuin.

rooien dahlia's
foto: Jannette Klaver

Hulp bij wieden enz.

Max deed een oproep aan de leden om te komen helpen wieden, onkruid tussen tegels weg te halen, enzovoort. Gelukkig zijn er veel leden die gereageerd hebben. Dank daarvoor. Inmiddels weet iedereen wat hij of zij coronaproof kan doen. Graag wel van tevoren even contact met Gerrit opnemen. Zie daarvoor de mail van Max.

Coronaversoepelingen

Op dit moment hebben we de regels iets aangepast: één lid mag koffie/thee maken in het clubhuis (papieren bekers!) en twee leden mogen samen op het terras zitten. Er zijn gelukkig meerdere zitjes. We zijn heel blij dat Ine Tuerlings voor ons het clubhuis van binnen heeft schoongemaakt! Dank je wel Ine!

ALV

Intussen gaan we de ALV voorbereiden die op 3 juli zal plaatsvinden. En net als vorig jaar op het grote terras. De stukken zullen twee weken van tevoren worden toegestuurd. Dan is er ook een nieuwe wet voor Stichtingen en Verenigingen: de WBTR (wet bestuur en toezicht rechtspersonen). Aan deze ‘kluif’ gaat het bestuur zich binnenkort ook wagen. Het is voor onze (kleine) vereniging wel wat minder werk, maar toch moeten we een duik nemen in statuten en huishoudelijk reglement. We hebben vijf jaar om de statuten eventueel aan te passen.

Bankje

Heel blij zijn wij met het eerste bankje (van twee!) op het Willem Hornsveldterras. Het is gemaakt door Mario en Gerlof. Fijn dat er zo weer extra zitplaatsen bijgekomen zijn. 

Tot slot: let eens op de weggeeftafel bij het clubhuis. Regelmatig liggen hier zaailingen of groenteplantjes. Gewoon meenemen.

Hartelijke groet,

Namens Bestuur en Tuincommissie

Gerian Dijkhuizen

secretaris DVL