Waarover spraken zij…?

Daar komen ze…..

Het is een wonder om te zien hoe hier en daar en bijna overal de dahlia’s de grond uitschieten! Na een heel droge periode volgde veel regen en dat deed de grond goed. Ook het onkruid vindt dit leuk dus zijn de onderhoudsavonden in mei al begonnen. Fijn dat veel leden erbij waren! Het zijn de werkavonden, die met deelname van leden, de oogst straks tot een groot succes kunnen maken. Het gaat bij het hebben van donateurs (81 en een enorme wachtlijst) ook om de structurele inkomsten van de vereniging.

Het overzicht van de werkavonden hangt in het clubhuis. Svp afzeggen of ruilen als je niet kunt komen of meld alvast je vakantie aan de coördinator. Dank je wel.

Op de tuin is het drukker nu. De moestuiniers zijn vaker te vinden tussen hun aardbeien en vroege groenten, maar ook werd het een stuk levendiger met alle knollenplanters in de dahliatuinen. De tuinen leven weer op na hun winterslaap. Mooi om te zien. Dat maakt een vereniging ook een ontmoetingsplaats.

ALV

Let op: een wijziging in de tijd van de ALV op zaterdag 9 juli: deze begint om 15.00 uur en niet om 14.00 uur.

We gaan weer op het grote terras zitten bij mooi weer en hopen op een hoge opkomst van leden.  De stukken worden jullie allen op tijd toegezonden.

Workshops

De eerste workshop ‘Aquarelleren’ onder leiding van Iet Bos is bij dit schrijven geweest en was succesvol! Er volgen er nog enkele. Zie ook de aparte berichten op deze site. Ook kun je je nog opgeven voor de workshop Klankschalen van Ine. Neem gerust je buurvrouw/buurman of je vriend/vriendin mee. Het is een buurtactiviteit.

Er komen nog meer workshops aan in september/oktober. Houd deze site in de gaten voor meer informatie.

Gluren bij de buren en Open dag DVL

Op zondag 3 juli is er op onze tuin weer een editie van Gluren bij de Buren. Nadere informatie volgt, ook via de huis-aan-huis-bladen.

Verder is het bestuur en de tuincommissie al druk met de voorbereidingen voor de Open dag op 4 september aanstaande.

Heb je suggesties voor kraampjes, activiteiten of anderszins…meld het bij ons! We gaan weer voor leuke muziek, workshops, activiteiten voor kinderen en bloemenverkoop. En dit is nog maar een greep uit het programma. Dus houd de datum vrij! Je kunt je nu al opgeven om te helpen, bijvoorbeeld in de catering. Graag per mail: geriandijkhuizen@gmail.com

Tot zover, tot ziens op de tuin.

Hartelijke groet namens bestuur en tuincommissie

Gerian Dijkhuizen

secretaris DVL