foto Hans Achterberg tekst Gerian Dijkhuizen

Wist u dat…?

Behalve de donateurs en tuinleden ook de koffiebezoekers van de donderdagochtend genieten van onze bloemen? De koffieochtend is een groot succes…wekelijks komen er rond de 15 mensen uit de buurt voor een bakje. Bent u een buurtbewoner en wilt u anderen leren kennen: wees welkom op donderdagochtend op de tuin vanaf 10 uur.

Onze workshops ook zo’n mooi buurtgevoel geven? Op woensdagmiddag worden tussen 14.30 en 16.00 uur alle creatieve aderen aangeboord. Dwars door alle leeftijden heen worden onder deskundige begeleiding wondertjes geproduceerd. Zie ook DLV op facebook waar regelmatig foto’s te vinden zijn.

Onze bijen dit jaar waarschijnlijk voor het eerst honing produceren.

De Open Dag een dag van creativiteit belooft te worden: samen met kunstenaars van De Ploegh wordt er die dag kunst geïnspireerd op onze dahlia’s tentoongesteld in clubhuis Dahliazicht. Tegelijkertijd is er ook een tentoonstelling in De Ploegh (bij de Flint) te zien met nog meer dahliainspiratie. Beide voorzitters van DVL en de Ploegh openen die dag de tentoonstellingen: om 11.30 in de dahliatuin en om 16.00 uur in de Ploegh

Het Bergpaviljoen grote belangstelling heeft voor eetbare dahliaknollen….

Alle dahliatuinen, op één na, verhuurd zijn inmiddels

Iedereen welkom is bij Struinen in de Tuinen op de dahliatuin…zondag 8 juli komt ALL FIFTY (close harmony) bij ons zingen om 12.00, 13.30 en 15.00 uur. Wees welkom!

Er steeds meer aanvragen komen om de lezing over dahlia’s die Corien hield bij Groei en Bloei Nijkerk een keer te houden, bijvoorbeeld in galerie De Ploegh

Wij Corien ook gaan vragen dit voor de eigen leden te doen op een nader te bepalen datum

Wij op zaterdag 25 augustus weer met vrijwilligers de mensen van de Amerhorst weer een kijkje laten nemen op de tuin. Ze worden ontvangen met koffie en lekkers en krijgen een mooibosje mee. Dit is een jaarlijks terugkerend uitje voor hen en leidt tot leuke contacten over en weer.

U zich nog op kunt geven als vrijwilliger voor die dag: van 10.30 tot 12.00. We lopen van de Amerhorst naar de tuin en weer terug. De meeste mensen zitten in een rolstoel.

Namens het Bestuur,

Gerian Dijkstra
secretaris DVL