Eén keer per jaar zijn de bloemen van dahliavereniging Leusderkwartier te koop voor het publiek en dat is tijdens de jaarlijkse Open Dag.

Zaterdag 31 augustus geen bloemenafgifte voor donateurs

Zaterdag 31 augustus kent geen snijmoment voor de donateurs. De tuin- en snijcommissie maken de tuin op zaterdag picobello in orde voor de Open Dag. Dode bloemen worden overal verwijderd, onkruid gewied, de paadjes strak getrokken…

man snijdt dahlia's

Op zondagochtend vroeg trekt Berend al de tuin in om verse dahlia’s te snijden voor de verkoop aan het publiek.

Het Gouden Duo

Binnen de vereniging worden Cobie en Berend het Gouden Duo genoemd, omdat ze elk jaar veel succes oogsten met hun boeketten en omdat de Bloemenkraam altijd steevast helemaal ‘los’ raakt. Dit is natuurlijk geen toeval en is te danken aan hun inzet en hun kijk op de bloemen. Gelukkig hebben ze er allebei dit jaar weer veel zin in. Dus sla je slag bij de Bloemenkraam als je al het hele jaar lekkerbekkend langs de tuinen bent gefietst, NU kan je ze eindelijk een keer mee naar huis nemen!

Veel nieuwe soorten dahlia’s

We hebben dit jaar een groot veld van de donateurstuinen ingepoot met compleet nieuwe dahliasoorten. Nieuwe verrassingen en prachtige kleurcombinaties.

bloemenkraam

Wat gebeurt er nog meer op de Open Dag van de dahliavereniging?

Op onze pagina over de Open Dag 2019 kan je meer informatie vinden over het dagprogramma.