Afgelopen zaterdag viel het jongste nummer van  Groei &Bloei bij mij door de bus. Hierin staat een interessant artikel over Frans Sturm. Eigenaar van zevenhonderd soorten dahlia’s, verdeeld over zesduizend planten.

In het septembernummer van Groei & Bloei,ook te koop in de winkel, staat een interview met Frans Sturm. Lid van de Nederlandse Dahliavereniging en in het bezit van een flinke dahliatuin in Heinkenszand in Zeeland.

Een leuk verhaal over een man met passie. Ook een verhaal waar ik nog wel wat van kon leren. Hij geeft onder andere een tip om de planten compacter te houden, met meer stengels en dus meer bloemen. 

Frans viert dit jaar zijn vijftigjarig jubileum dahlia’s kweken

In zijn tuin plant en verzorgt hij niet alleen de bloemen, maar je kan ook bij hem terecht voor een bos bloemen of wat knollen. 

Op de website die hij bij houdt www.zeelanddahlia.nl is een schat aan informatie te vinden over de dahlia en de verzorging ervan. 

Wil je het verhaal lezen? Het is ook te vinden in ons clubhuis.

Tip van Frans voor stevige dahliaplanten

Wil je een stevige plant met veel stengels? De truc is na het vijfde bladpaar  de kop eruit te halen. Volgens Frans, zie je dan al de eerste bloem waar je zo lang op hebt zitten wachten. Maar door dat toppen gaat de plant uitdijen in de breedte.

Of ik dat durf? Volgend jaar ga ik voorzichtig experimenteren met een enkele rij per bed.