foto Hans Achterberg tekst Gerian Dijkhuizen

Open dag 2 september 2018

Op 26 juli vergaderde het bestuur van de DVL weer in combinatie met de tuincommissie. Een belangrijk deel van de vergadering betrof de Open Dag op 2 september a.s.

Tentoonstelling ‘Voor altijd de jouwe’

Het wordt een ‘creatief evenement’. In samenwerking met kunstenaarsvereniging de Ploegh te Amersfoort vindt er een duo-tentoonstelling plaats: de Ploegh exposeert werken, die allemaal te maken hebben met hun inspiratie van onze dahlia’s, in ons clubhuis Dahliazicht, terwijl de DVL aanwezig is (niet alleen met bloemen!) met een overzicht van haar geschiedenis in de Ploegh. Tevens zal Corien van As van onze tuin een lezing geven over dahlia’s: zondag 16 september om 15 uur in de Ploegh (Cultuurhuis bij Flint, Coninck 58 Amersfoort).  Zie ook: http://www.deploegh.nl/

De voorzitter van de Ploegh opent onze open dag om 11.00 en onze voorzitter Max de Veer opent de tentoonstelling in de Ploegh.

Op de Open Dag zijn verder diverse workshops die ook uw creativiteit aan kunnen spreken. Een greep: aquarelleren, knutselen, smeden.

Verder zijn er heerlijke broodjes gezond en soep uit eigen tuin te koop. Er is een loterij met 3 leuke prijzen, dat was vorig jaar een groot succes! U kunt ook prachtige boeketten dahlia’s kopen… dat wil zeggen… we weten niet wat de aanhoudende droogte in september met de dahlia’s gedaan heeft… maar we houden de moed erin!

Namens het Bestuur,

Gerian Dijkhuizen

secretaris DVL