Waarover spraken zij…?

Op donderdag 26 september kwamen bestuur en tuincie weer bij elkaar voor hun maandelijkse bespreking.

Natuurlijk was de evaluatie van de Open Dag van 1 september een belangrijk agendapunt. Unaniem vonden we het een heel geslaagde dag! Het weer werkte mee (we hadden een hitteplan vastgesteld maar gelukkig niet hoeven gebruiken!), de standjes waren uitnodigend en de workshops druk en enthousiast bezocht. Een opvallend nieuwe stand was van Werkgroep Zuid. Zij adviseren bij het aanvragen van buurtbudgetten en konden op deze manier kennis nemen wat er met het geld nu eigenlijk gebeurt…

Een uitgebreid verslag met foto’s van de Open Dag staat elders op deze site. Nogmaals dank aan alle standhouders, workshopgevers en vrijwilligers die de dag mogelijk maakten. Het staat voor verbinding binnen de vereniging maar ook voor die met de wijk. 

Verder zijn we druk bezig om de verwarming voor de wintermaanden te regelen zodat in ieder geval de koffie- en de schildergroep zo lang mogelijk door kunnen gaan. Komt er vorst dan houdt het op: het water wordt dan afgesloten en ook wc-bezoek is dan niet meer mogelijk.

De Open Dag heeft geleid tot het initiatief toch nog workshops te laten doorgaan dit najaar: 3x aquarelleren door Iet Bos en verschillende workshops door Corien van As die gaan over zeep, lotions, lippenbalsem en zeepkettingen (deze laatste in de herfstvakantie op woensdagmiddag is speciaal voor kinderen – opgeven via Whatsapp, zie de link naar het najaarsprogramma).

En dan het rooien van de knollen…het komt er onvermijdelijk toch weer aan. We besloten het wat uit te stellen (indien het weer het toelaat) in verband met de enorme bloei van de dahlia’s. Nu gaan we voor het weekend van 2 en 3 november met als reserveweekend 9 en 10 november (bij erg mooi weer en dito bloemen). 

De borrel ter afsluiting van het seizoen (het SNERTmoment) verschuift dan ook naar zondag 10 november

Kom vooral want op zondag 10 november houdt Corien van As nog een keer haar lezing over die prachtige bloem waar we allemaal dit jaar zo van genieten: de dahlia!

Mario Voogd van de tuincommissie heeft een ‘kunststukje’ geleverd: hij knapte het door Tammo ten Hark geschonken bankje op en dat staat nu te pronken op het Hendrik Hornsveld plein. We zijn er heel blij mee want sommige delen van ons ‘tuinmeubilair’ hebben hun langste tijd gehad. Floris Verhoef knapte al eerder de andere twee bankjes voor de open dag op. Zitplaatsen genoeg om te genieten van de talloze bloemen die onze tuin nu rijk is.

Het donateuraantal stijgt: we zitten nu op 67. Volgend jaar wordt voor de zekerheid een wachtlijstje aangelegd. 

De tuincommissie blijft hard werken: dit is terug te zien in de enthousiaste begeleiding op de onderhoudsavonden in de donateurstuin. Deze avonden lopen dit jaar heel goed en daar zijn we blij mee. Het zorgt voor verbinding en gedeelde verantwoordelijkheid. Verder heeft de tuincommissie veel vuil en tuinafval weggewerkt en ook de oude compostbakken worden na het rooien afgevoerd. 

Volgend jaar gaan we door met de schouwrondjes van Bestuur en Tuincommissie over de tuinen. We krijgen op deze manier een aardig beeld van hoe de tuinen erbij staan. Over het algemeen worden de paden tussen de tuinen beter bijgehouden en ligt er minder rommel. 

Op dit moment vieren de familie Pompoen en de familie Kool (in allerlei varianten!) groot feest in onze tuin. En buigen de laatste zonnebloemen langzaam het hoofd, bieden hun pitten aan de vogels aan maar herinneren ons nog steeds aan die prachtige zomer van 2019. 

Laten we er nog maar even van genieten……

Gerian Dijkhuizen
secretaris DVL