Van het bestuur…

Waarover spraken zij…?

Op dinsdag 30 juli vergaderden het Bestuur en de Tuincommissie weer. De vergadering was enkele dagen uitgesteld vanwege de aanhoudende hitte in de tuin. Om deze reden werd ook niet het aangekondigde ‘schouwrondje’ gehouden. Dat doen we liever als het wat koeler is, wetende dat de tuinen erg te lijden hebben onder de temperaturen van de afgelopen week…

Open Dag

Waar we wel druk mee zijn is het organiseren van de Open dag op zondag 1 september a.s. We bestaan dit jaar 65 jaar en dat gaan we vieren! Niet alleen met de vertrouwde kraampjes, de heerlijke vlaaien en lekkere soep uit de moestuinen, maar we gaan ook iets speciaals doen.

Hendrik Hornsveld

Dit jaar willen we aandacht besteden aan de dahliakoning van Nederland Hendrik Hornsveld. Hij leefde van 1863 tot 1956 en had in Baarn zijn dahliakwekerij. Hij heeft de bloemen waar wij vandaag nog zo van genieten echt op de kaart gezet. We gaan hem eren door iets bijzonders te doen op de Open Dag……wat dat zal zijn blijft nog even in nevelen gehuld….een verrassing!

We werken hierbij samen met twee ‘nazaten’ die ook lid/donateur zijn van onze tuin. Het wordt echt een speciaal moment dus komt allen op 1 september om 12 uur bij het terras van het clubhuis!

Een fantastisch bloemenjaar

dahliabed
foto Sinie van der Weijer

Verder stonden we natuurlijk stil bij de bloemen. Iemand van het gezelschap verzuchtte: We hebben gewoon teveel bloemen! En ja, dit jaar is (dankzij het bodemplan, het werk van de tuincommissie, de goed lopende onderhoudsavonden, de nieuwe knollen en het eindeloze ‘bijwateren’) een topjaar!

De bloemen zijn prachtig, de stelen sterk en het donateursveld is een lust voor het oog! We hebben nu 58 donateurs en afgelopen zaterdag kregen ze elk 12 bloemen mee! Dit staat in schril contrast met vorig jaar rond deze tijd, toen slechts 3 bloemen per donateur meegegeven werden…toen was het gortdroog op de tuin en ook heel heet.

De bunker

Verder is de bunker waar onze donateursknollen overwinteren geheel vernieuwd aan de buitenkant: de luiken zijn nieuw en er is een ventilatierooster aangebracht. Het bleek namelijk dat de bunker behoorlijk vochtig was. Dit gaan we nu nauwlettend in het oog houden. Als laatste maatregel wordt de bunker binnenkort nog opnieuw gevoegd. Alles om ervoor te zorgen dat de knollen niet vochtig worden en gaan schimmelen.

Nieuwe beitslaag op het clubhuis

Misschien hebben jullie ook wel gezien dat het clubhuis weer een geheel nieuwe laag beits heeft gekregen. Ook wordt het bankje op het grote terras gerenoveerd en zal het oude witte schuurtje een opknapbeurt van buiten krijgen.

Vrijwilliger gezocht voor de huishoudelijke taken clubhuis

Werk genoeg dus….er blijft veel bemensing nodig voor onze vereniging. De taken in het clubhuis worden maandelijks door iemand anders van de vereniging gedaan en dit loopt prima. Daar zijn we heel blij mee….alleen zoeken we voor de maanden september en oktober nog iemand die dit wil doen. Op het prikbord in het clubhuis lees je wat die taken inhouden. Aarzel niet….aanmelding kan bij geriandijkhuizen@gmail.com

Snertmoment en lezing over De Dahlia

Safe the date: op zondag 3 november sluiten we het seizoen traditiegetrouw af met een ‘SNERTMOMENT’ (gewoon lekkere (moestuin)soep en een drankje!). We hebben Corien van As bereid gevonden dan voor de tweede keer haar bijzondere lezing over dahlia’s te geven. Voor allen die het in juni gemist hebben. Verdere informatie volgt nog.

Vernieuwde website

Onze website is geheel vernieuwd dankzij de inspanningen van Corien van As en Tammo ten Hark! Hij ziet er fantastisch uit en er staan heel veel leuke dahliaweetjes en andere interessante verhalen over de tuin op.

Tot een volgende keer, mooie zomer en dito bloemen!

Namens bestuur en tuincommissie,

Gerian Dijkhuizen
secretaris DVL