Waarover spraken zij?

Het bloeiseizoen begint!

De tuinen staan er prachtig bij. Overal komen de dahlia’s naar boven. Dat is ook te danken aan de tuincommissie die de grond verbeterd heeft en de knollen geplant…..ze krijgen nu eer van hun werk!

Een beetje zon en regen doen de rest…nog even en de donateurs komen weer hun bosjes bloemen halen op zaterdagochtend.

De tuin in Coronatijd: Versoepeling regels vanaf 1 juli

  • Versoepeling regels: Vanaf 1 juli hebben we, naar advies van het RIVM, de regels op de tuin aangaande het coronavirus versoepeld. Lees hier op de website meer over
  • Grootste verandering is dat we weer koffie/thee kunnen zetten in het clubhuis. We gebruiken daarvoor kartonnen weggooibekers. Dit is hopelijk tijdelijk, want we zijn ons bewust dat dit meer afval met zich meebrengt. 
  • Ook hebben we dispensers met papieren handdoeken opghangen, wordt er niet afgewassen en staat er desinfecterende gel klaar. In de gereedsschapsschuur staat ook gel voor als mensen hun (eigen) handschoenen vergeten.
  • Het betekent ook dat de koffiegroep weer kan starten op de donderdagochtend per 2 juli a.s.
  • Voor de donateurs die over een paar weken weer bloemen komen halen op de zaterdag is een veilig plan door Hans en Jannette gemaakt om op zaterdag op de tuin te komen. Alle donateurs krijgen dit toegestuurd. 

Algemene Leden Vergadering 

De Algemene Leden Vergadering (ALV) zal dit jaar gehouden worden op zaterdag 5 september vanaf 14.00 uur. Een reservedatum (indien het slecht weer mocht zijn) is de week erop: zaterdag 12 september. De ALV zal plaatsvinden in de buitenlucht op het grote terras. Op deze ALV zal de nieuwe penningmeester worden voorgedragen.

Onderhoud donateurstuinen

De onderhoudsavonden zijn weer gestart. Onder de bezielende leiding van een lid van de tuincommissie kan veilig en op 1,5 meter afstand worden gewerkt. We vragen jullie dringend te komen op deze avonden want de tuincommissieleden steken hier veel tijd in en dan is een kleine opkomst teleurstellend. In onze overeenkomsten met alle leden van de tuin spraken we af dat iedereen zijn steentje bijdraagt om de donateurstuin ook het ‘visitekaartje’ van de buurt te laten zijn. 

Water op de tuin

Naast het (dak van het) clubhuis staat de tank met regenwater om de gieters mee te vullen en met een lange(re) slang komen we een heel eind op de tuin. 

Er zijn plannen om nog een wateropslagplaats te organiseren  op de grasdriehoek bij de Surinamelaan. (Moet nog wel overlegd met de gemeente). Er komt veel water van de berg af bij regen en het zou mooi zijn om dit te kunnen opvangen. Wordt vervolgd. 

Struinen in de tuinen

Onze open dag gaat dan wel niet door op 6 september (we kunnen de 1,5 meter niet garanderen met zoveel bezoekers) maar we hebben ons voor die dag wel opgegeven voor Struinen in de tuinen. Op het grote terras kunnen we wel een aantal mensen kwijt bij een act. We zullen dan de toegang sluiten als het maximale aantal mensen op het terras plaatsgenomen heeft. We zullen dan ook bossen dahlia’s gaan verkopen.

Workshops

Zoals het er nu uitziet kunnen de workshops aquarelleren van Iet Bos vanaf september doorgaan met maximaal 4 personen in het clubhuis. Houd de website en de buurtapps in de gaten. We zullen deze berichten tegen die tijd ook via de buurtapps verspreiden. De overige workshops worden nog bekeken op ‘haalbaarheid’ in verband met de door het RIVM voorgestelde maatregelen ten aanzien van het coronavirus. 

Groente-weggeef-tafel

We gaan binnenkort een tafeltje bij het clubhuis neerzetten waar moestuiners hun groentes kunnen neerleggen voor andere leden als er een overschot aan oogst ontstaat.  

De mooiste dahlia van 2020……

Een echte verkiezing? Ja, dat gaan we doen! Binnenkort meer hierover op de website…

Tot zover, blijf gezond, geniet van de zon, van de bloemen en van de gezelligheid op de tuin!

Hartelijke groet, mede namens Bestuur en Tuincommissie 

Gerian Dijkhuizen,
secretaris DVL