‘Anders dan anders’, Mieke’s Curiosa

Vanaf haar negentiende is Mieke Smit al bezig met de verkoop van tweede hands ‘spullen’ en met creatieve projecten. Inmiddels is ze 69 jaar, vijftig jaar later dus, en nog steeds is alles ‘anders dan anders’ bij Mieke.

Het is bijna onmogelijk om de activiteiten van Mieke samen te vatten onder één grote noemer. Ze heeft zoveel uiteenlopende dingen gedaan in haar leven. Tot twee maal toe heeft ze een atelier gehad in de binnenstad van Amersfoort, waar ze collages van papier maakte, viltwerk, handgeschept papier, polsversieringen van zijde en vilt.

Dit jaar zal ook de Open Dag ‘anders dan anders’ zijn voor Mieke. Een reeks van jaren speelden haar man (gitaar) en dochter (zang) in de band Study Set tijdens de Open Dagen. Helaas is de band opgeheven en zal dit jaar niet spelen. We hebben een goede opvolger gevonden in de Amersfoortse band Cortez.

Kaboutervrouwtje

foto Mieke Smit

Tien jaar lang heeft Mieke het Kabouterwinkeltje gehad op het terrein van de Kabouterhut (een pannenkoekenrestaurant in Amersfoort, red.). Daar verkocht ze zelfgemaakte kabouters, elfen, paddenstoelen, kabouterkrukjes voor kleuters. Tevens was ze de organisator van de nationale Kabouterdag, die door de jaren heen immens populair begon te worden, zodat ze op straat herkend werd als het Kaboutervrouwtje.

Op haar kraam op de Open Dag zijn helaas geen elfen en kabouters meer terug te vinden, behalve misschien nog als vilten of houten broches. Wat kunnen we echter wel vinden bij Mieke dit jaar?

Tweede hands Curiosa

De tweede hands spullen van Mieke hebben allemaal het thema ‘Bloemen’: vaasjes, aardewerk en glaswerk. Op de vraag of ze deze spullen professioneel inkoopt, moet ze lachen. Het zijn voornamelijk eigen dingen die zo ooit voor zichzelf kocht, maar ze wil haar huis regelmatig opruimen.

Speciale Boekjes

Met handgeschept papier, vilt en textiel maakt Mieke speciale opschrijfboekjes.

Corsages, magneetdoppen, corsages…

Wat gebeurt er nog meer op de Open Dag van de dahliavereniging?

Op onze pagina over de Open Dag 2019 kan je meer informatie vinden over het dagprogramma.