Waarover spraken zij? 

Bestuur en tuincommissie vergaderden op 22 augustus 2019.

Open dag

Hét agendapunt was de Open Dag op 1 september op de tuin. Misschien dat de leden daar geen idee van hebben, maar er moet een massa geregeld worden:

  • De catering (we willen toch echt die soep uit eigen tuin, de broodjes gezond, de vlaaien en de spekjes voor de kids!)
  • De kraampjes en de tenten (die moeten allemaal besteld worden en in elkaar gezet)
  • De bemensing van de kraampjes en de verkopers van koffie, soep, broodjes, dahlia’s enz enz
  • Daaraan vooraf gaan natuurlijk alle boodschappen
  • De prijzen voor de feestelijke lootjestrekking (15.30 op het terras bij het clubhuis)
  • De opvang en verzorging van de band Cortez
  • De oproep aan de leden hun tuin er netjes bij te laten liggen voor die dag…
  • De aandacht (dit jaar bestaan we 65 jaar en doen iets ‘extra’s’) voor Hendrik Hornsveld, dahliakoning van Nederland 1863-1956)

Enfin: er is een heel draaiboek en het staat bij dit schrijven allemaal goed op de rails. Zonder vrijwilligers die een handje meehelpen gaat het niet en dus zijn we blij dat een aantal mensen beschikbaar is! Hartelijk dank vast hiervoor!

Groene afvalbult

Verder spraken we over het ontstaan van een nieuwe groenafvalbult bij de bunker. Die wordt verwijderd. Er komt een bordje te staan: hier geen groenafval gooien svp.

Nieuw compostbeleid 2020

Het is echt de bedoeling dat de leden het groenafval/onkruid zelf verwerken: laat het drogen,  graaf het in of neem het mee naar je eigen GFB bak thuis. Het bestuur werkt aan een nieuw beleid voor 2020: iedereen een eigen compostbak op zijn/haar tuin.  

Topjaar voor de dahlia’s

Onze dahlia’s beleven een topjaar: soms gaan de donateurs wel met 14 bloemen naar huis! Nog nooit vertoond. We hebben ruim 60 donateurs en donateur worden kan nog steeds. 

Fotograaf des Vaderlands naar DVL voor de Vrije Kwasten

Tot slot: op zaterdag 24 augustus komen De Vrije Kwasten weer op de tuin schilderen. Dit keer krijgen ze hoog bezoek (en wij dus ook…): Jan Dirk v.d. Burg, de fotograaf des Vaderlands, gaat ze op de gevoelige plaat zetten. We hebben hem gevraagd om ook wat foto’s van de tuin te maken. Die is op zich al een plaatje maar een plaatje van een plaatje is nog mooier!

Hartelijke groet,

Gerian Dijkhuizen

secretaris DVL