Soms hebben we elkaar gewoon even nodig

De Burenhulpcentrale Buurtpunt Zuid staat op de creatieve markt op de Open Dag van de dahliavereniging, samen met Wijkwerkgroep Zuid.

Soms zie je ergens enorm tegenop, omdat het je op een of andere manier niet lukt. Je voortuintje raakt overwoekerd door onkruid, je administratie in ongeopende enveloppen in een doos, niks lekkers in huis, de hond die vaker zou moeten rondrennen in het bos.

Het kan aan vanalles liggen. Je bent niet goed ter been en dagelijks boodschappen doen zit er niet in voor jou en al helemaal niet om de hond zich moe te laten rennen. Je bent al blij als je een blokje om doet met je viervoeter. Of misschien vind je al die formulieren in je brievenbus te ingewikkeld om in te vullen. Of misschien komt er nooit eens iemand langs voor gezelligheid en een mini-klusje. Of je bent gewoon tijdelijk even uitgeschakeld na een ongelukje of een medische operatie.

Lukt het niet om hulp van familie of vrienden te krijgen, dan is het mogelijk om bij Burenhulpcentrale aan te kloppen. Zij zijn een groep bewoners die hulp bieden aan buurtgenoten, zodat iedereen in Amersfoort Zuid zich geholpen voelt. Als je contact met hen opneemt, komt er eerst iemand van het team op bezoek om kennis te maken en jouw hulpvraag te bespreken. Vervolgens brengen zij je in contact met buurtbewoners die bij het buurtpunt aangesloten zijn. 

Zo dragen we bij aan de leefbaarheid van onze wijk en leren wij onze buurt kennen.