Op Facebook en op onze website maken we dankbaar gebruik van de dahliafoto’s van Sinie van de Weijer. We zijn ook verheugd dat Sinie één van onze gastschrijvers wil zijn voor de vernieuwde website. Zo kunnen we blijven genieten van haar foto’s en van haar verhalen achter de foto’s.

Vrijdagochtend op de tuin

Als het even kan, ga ik op vrijdagmorgen eerst naar de tuin. Bloemen plukken voor het weekend. Als dan het zonnetje er ook nog bij komt, wordt het al snel een feestje.

Fotograferen doe ik  graag en dat is mijn ontspanning nummer één, waarbij ik mijn hoofd kan leeg maken van de dagelijkse drukte. Zo met dat ochtendlicht of anders het namiddaglicht is het op zijn mooist. Het maken van foto’s is een verslaving geworden waaraan ik erg veel plezier en ontspanning beleef.

foto Sinie van de Weijer – Dahlia Sweet Nathan

Hiervoor gebruikte ik mijn eerste smartphone, de Wolfgang. Daarna wilde ik een Apple iPhone, omdat die camera immers veel beter zou zijn. Inmiddels heb ik nu een systeem camera van Sony en ben ik al met diverse lenzen bezig. Blijkbaar nooit tevreden. Of anders gezegd: Die ene foto kan nog altijd steeds mooier.

De dahlia is een uitermate fotogenieke bloem en met zoveel soorten en maten een lust voor het oog van bloemenliefhebbers die ook nog graag foto’s willen maken.
Mijn foto’s zijn terug te zien op Instagram onder mijn gebruikersnaam @superdahlia, die mijn dochter zes jaar geleden verzonnen heeft voor mij toen ik ging starten met dit sociale medium.

Donateurstuinen

Vanmorgen was er weer een zonnetje en heb ik de donateurstuinen op de foto gezet. Dit doe ik meestal voordat ik uit mijn eigen tuin de bloemen ga snijden. Er zijn al aardig veel bloemen aanwezig, morgen kunnen ze weer gesneden worden voor onze donateurs. Een mooi systeem zo met al onze donateurs die op zaterdag weer een mooi bosje bloemen kunnen komen halen. Zo blijven de dahlia’s ook voluit bloeien, want de plant wil altijd weer nieuwe bloemen produceren.

Sinie van de Weijer

foto Sinie van de Weijer – dahlia Watch Up