Het volgende bericht hebben we – met toestemming – gedeeld vanaf de site Greenity. Dit is een leuk evenement en het kriebelt om ernaartoe te gaan om zoveel mooie dahlia’s te gaan kijken.

Dahliatuin Kasteel Keukenhof

In de tuin van Kasteel Keukenhof staan de komende weken meer dan 150 soorten dahlia’s te bloeien. Er staan 120 soorten in verschillende vakken. Daarnaast staan er twee mengsels die ieder uit zo’n 25 tot 30 soorten bestaan die nog niet in de tuin staan.

Het evenement heet de ‘Keukenhof Dahlia Dagen’. Deze dagen zijn van woensdag 21 tot en met zondag 25 augustus. De Dahliatuin bij Kasteel Keukenhof was er vorig jaar voor het eerst. Dit jaar staat bij de Dahliatuin een van de praalwagens van het eerdere Bloemencorso van de Bollenstreek als eyecatcher. Het gaat om de praalwagen ‘Rise of the Phoenix’. Deze wordt in zijn geheel gestoken met dahlia’s. Tot half oktober staan de dahlia’s nog in volle bloei.

Opening Holland Dahlia Event

Woensdag 21 augustus is de officiële opening van het Holland Dahlia Event bij Kasteel Keukenhof. De officiële opening is bedoeld voor exporteurs, handelaars en kwekers. Het Holland Dahlia Event wordt voor de derde keer gehouden. Op zondag 25 augustus vinden er rond het kasteel activiteiten plaats voor jong en oud. Het Landgoed Keukenhof en daarmee ook de Dahliatuin is dagelijks gratis te bezoeken.