Waarover spraken zij?

Bestuur en tuincommissie liepen gezamenlijk op 27 juli door de tuinen en vergaapten zich aan de kleurenpracht van de bloemen! Niet alleen de dahlia’s doen het dit jaar prachtig, maar ook de vlindertuinen (dankzij de commissie vlindertuinen: mooi werk!) zijn een lust voor het oog. En dan hier en daar de zonnebloemen die een wedstrijdje doen: wie kan het hoogste groeien? Ook de bijen hadden er zin in deze middag. Naar aanleiding van enkele mails naar leden, is er ook beduidend minder onkruid geconstateerd. Wel willen we alle leden vragen om de paden rondom je tuin onkruid vrij te houden.

Dahlia van het jaar

Er hangen 2 kleurige posters op de ramen van het clubhuis en ja het gaat gebeuren: we gaan een dahlia van het jaar kiezen….nou ja dat wil zeggen: we kiezen er 3 en die worden beloond met een leuke prijs. 

We zijn blij dat onze nieuwe leden Petra en Mireille dit voorstel deden en met ons uitwerkten!

Burendag 2020

Houd je mail en de website in de gaten voor meer informatie. De prijsuitreiking zal zijn op Burendag 2020: zondag 26 september om 13.30 uur op het grote terras.

Voorafgaand hieraan zullen we boeketten dahlia’s verkopen van 11:00 – 13:00 uur. Deze actie komt ook een beetje in plaats van de Open Dag die dit jaar helaas niet kan doorgaan.

Workshops

Altijd al willen schilderen? Onder de bezielende leiding van Iet Bos worden er, net als vorig jaar, twee workshops gegeven op de Dahliatuin.

Je tekent in voor 2x achter elkaar:

(vrijdagochtend 10:00 – 12:00 uur)
11 en 25 september
óf
(vrijdagochtend 10:00 – 12:00 uur)
9 en 23 oktober.

Er is steeds plaats voor maximaal 3 mensen. 

Dus geef je snel op bij Iet: 06-12314471

De workshops worden gefinancierd vanuit het buurtbudget van de DVL (Dahlia- en moestuinen Leusder- en Bergkwartier)

Voor informatie overige workshops dit jaar: blijf de site en je mail volgen! Zodra er meer over bekend is, hoor je van ons. 

Groentetafel

Er staat een tafeltje bij het clubhuis waar leden van de moestuinen hun groentes ter beschikking van andere leden kunnen neerleggen wanneer er teveel van een soort is. 

Algemene Ledenvergadering 2020

Op zaterdag 5 september houden we de Algemene Ledenvergadering (ALV). Slechts een beperkt aantal mensen kunnen we ontvangen op het grote terras. Wie ’t eerst zich aanmeldt….heeft gegarandeerd een plekje. Op de ALV wordt onder andere de nieuwe penningmeester Ben Winters voorgesteld. De ALV begint om 14.00 uur. Binnenkort ontvangen de leden de stukken hiervoor. 

Tot zover…geniet van de bloemen, de groenten en de gezelligheid die gelukkig weer een beetje kan op onze tuinen, mede dankzij de vele zitjes die de 1,5 meter garanderen. Een mooie zomer gewenst!

Hartelijke groet, mede namens bestuur en tuincommissie 

Gerian Dijkhuizen
secretaris DVL