WAAROVER SPRAKEN ZIJ….?

En toen kwam de zon…..

Het werd mooi weer in maart en zeker begin april steeg de temperatuur tot grote hoogte. Het werd drukker op de tuin…er kwamen strak zwarte stukjes land….zaadjes lagen klaar. Maar toen werd het weer koud….kouder en sneeuw en hagel hielden die zaadjes mooi in hun zakjes…want kiemen doet het niet met dit weer. We wachten op betere en warmere dagen.

We heten onze nieuwe leden van harte welkom!

Een beetje rare start met zo weinig activiteit op de tuin maar er komen betere tijden…..

Vanaf nu krijgen alle nieuwe leden een mooie dahliakaart van Sinie  als welkomstgroet! Overigens zijn die (setjes) kaarten nog steeds te koop bij een van de bestuursleden.

Grondwerkzaamheden en planten knollen

Intussen is er wel gefreesd en gaan op 9 april de palen er weer ingezet worden door de tuincommissie zodat de dahliatuintjes weer goed zichtbaar zijn. De tuincommissie gaat de knollen planten in het weekend van 17 en 18 april, net als vorig jaar, opnieuw zonder de leden . We hopen dat het volgend jaar echt anders kan. Dit planten is voor de vereniging altijd een gezellige activiteit met enthousiaste leden.

Coronamaatregelen….geen verandering

Wat de maatregelen betreft is er nog niet veel versoepeling. Het clubhuis mag alleen gebruikt worden om de sleutel te pakken voor het gereedschapshok. Koffie en thee kunnen nog niet gezet worden, want dan, vrezen we, wordt het al snel ‘te gezellig’ in het clubhuis. De boa’s zijn actief in het controleren van verenigingen in Amersfoort en we willen niet de kans lopen op een boete.

In de vlindertuinen bloeien nu de voorjaarsbloemen en dat is een voorbode voor wat over pakweg drie maanden ons vooruitzicht is….  een bloeiende tuin.

foto Gerian Dijkhuizen

Hopend op mooier en vooral warmer weer zien we u binnenkort graag op de tuin! Houd nog even de afstand tot elkaar……hou vol!

Hartelijke groet,

Namens Bestuur en tuincommissie
Gerian Dijkhuizen
secretaris DVL