Dankzij het Buurtbudget kan de dahliavereniging jaarlijks (creatieve) cursussen aanbieden die voor alle wijkbewoners gratis te volgen zijn. Zo konden we de afgelopen jaren kennis maken met: meditatie & klankschalen, natuurlijke cosmetica maken, aquarelleren, bloemschikken, papier maken, tekenen, textiele werkvormen en echt nog héél veel meer.  

Hieronder een korte impressie van de workshops die ikzelf heb gegeven in deze herfst. Vanwege de coronamaatregelen was het aantal deelnemers beperkt.

Biologische lavendelzeep maken

Voor de workshop Lavendelzeep maken waren zoveel aanmeldingen, dat we er in november een datum extra bij geprikt hebben. Met lavendelmaceraat van biologische lavendel uit de moestuin en andere bio-vetten, loog, etherische lavendelolie en mica’s (voor kleur) maakten we ieder een halve kilo zeep in een klein containertje. Voor sommige deelnemers was dit de eerste keer zeep maken en daarom heel spannend om te doen. Voor mensen die het al eens eerder gedaan hadden was het een gelegenheid om te experimenteren. 

Krullenzeep en toverballen

Dit was een totaal andere soort workshop dan het ambachtelijke zeep maken. Geen loog, geen beschermende brillen, geen stress, alleen maar concentratie en creativiteit. Toen we om elf uur ’s avonds een beetje wakker schrokken uit de creatieve trance, bleek dat we al anderhalve uur te lang waren doorgegaan, nog steeds vol inspiratie: te weinig tijd voor te veel ideeën. Het was echt heel leuk, omdat alle deelnemers procesgericht waren en niet zozeer gefocust op een eindresultaat. Eigenlijk waren we na drie en een half uur nog steeds niet klaar.

Corien van As