Dahliavereniging Leusderkwartier bestaat 65 jaar

Wandel tussen een zee van dahlia’s, geniet van de live muziek van Cortez, de hapjes, de creatieve kunsten of neem deel aan een gratis workshop!

Open Dag Dahliavereniging Leusderkwartier
Zondag 1 september 2019


Aanvang: 11:00 uur
Ceremoniële Opening: 12:00 uur
Einde: 16:00 uur

Bonairelaan 2, 3818 BZ AmersfoortHoe gaan wij ons feestje vieren?

Dahliakoning Hendrik Hornsveld

man bekijkt dahlia

Ons 65-jarig jubileum zal in het teken staan van dahliakoning Hendrik Hornsveld. Hornsveld experimenteerde tijdens zijn leven met het kruisen van dahlia’s en stond zo aan de wieg van vele dahliasoorten die we vandaag de dag allemaal kennen. Hij heeft veel betekend voor de dahliateelt en op die wijze natuurlijk ook indirect voor onze vereniging. Daar willen we om 12:00 uur bij stil staan tijdens de Ceremoniële Opening van de dag met een posthume verrassing waar Opa Hornsveld ongetwijfeld mee in zijn nopjes geweest zou zijn.

Muziek van Cortez

Een feestje is geen feestje als er geen live muziek is. De Amersfoortse band Cortez speelt vanaf 12:30 uur op ons grote terras. Cortez speelt een eigen repertoire van toegankelijke country-folk popsongs. Met een leadzanger en leadzangeres en bovenop de basisbezetting instrumenten als accordeon, lapsteel, banjo en mandoline is Cortez in staat om elk nummer een eigen sfeer te geven.

Workshops en creatieve markt

Traditiegetrouw hebben we een creatieve markt en veel kunst op de Open Dag op zondag 1 september.

Of volg één van de gratis creatieve workshops: aquarelleren bijvoorbeeld, onder begeleiding van Iet Bos. Vorig jaar een groot succes!

Voor de kids hebben we de workshop lippenbalsem/lippenstift maken bij de Zeep & Zalfkraam van Corien van As.

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws!

Houd onze website in de gaten! In de maand augustus plaatsen we voortdurend nieuwe updates en berichten over het programma van onze feestdag.